Dag23&24 : Wellington & Wanganui
Gister hadden we besloten om vandaag toch maar over te varen naar het Noorder Eiland. De boeking was met 1 telefoontje gemaakt en met een Top10 clubmembercard kregen we ook nog eens 10% korting zodat de hele ferrytocht neerkwam op 150 Euro inclusief 2 personen en een camper. De top10 Clubcard hebben we onderweg bijgekocht voor 20 euro en geeft korting op diverse dingen waaronder alle top10 campings. Standaard kregen we bij het all-inclusive pakket van de camper een KIWI camping kortings kaart maar over het algemeen zijn de top10 campings beter. Betere voorzieningen zoals douches, wasmachines en wifi internet, dus dat kunnen we iedereen aanraden.
De overtocht zou 3 uur duren maar voor vertrek kregen we al een sms dat de inchecktijd vertraagd was dus konden we nog even een uurtje langer slapen in Picton. Bij aankomst was het allemaal redelijk geregeld en dan sta je toch even te kijken hoeveel auto's, campers en vrachtwagens in zo'n ferry passen! Misschien was het wat drukker dan normaal ivm een aankomende feestdag hier as weekend maar het zat echt vol. Uiteraard moest je je auto uit en bovendeks was genoeg te doen. een loungeroom, een restaurantje en wat winkeltjes. voor Arianne kon het niet meer stuk want je mocht zelfs ergens roken! Na 2 en half uur kwam wellington in zicht en het is best raar om ineens zo'n grote stad tussen de heuvels te zien opdoemen!
We konden al snel de veerboot af en dan word je geconfronteerd met het drukke verkeer in zo'n grote stad. We konden dankzij de tomtom al snel het centrum vinden en hebben daar de touristische attracties aangedaan, maar zoals al eerder gezegd zijn wij niet echt van die stadsbezoekers. Het Stadscentrum, De kabeltram, Het parlementsgebouw, de botanische tuinen en de musea hebben we in no-time doorlopen en na een paar uur hadden we het wel gezien.
We moesten op een gegeven moment nog een beetje opschieten want om half 5 hadden we een afspraak staan aan de andere kant van de stad. Een half jaar geleden liep ik bij toeval tegen een grappige accomodatie aan waar we perse wilde slapen. We slapen vannacht in een VUURTORENTJE!!!!!!!! jaja jullie lezen het goed! :) Het is een heel grappig ding en geen originele vuurtoren maar iemand die zo'n ding heeft nagebouwd en nu als bed en breakfast gebruikt. Dat ding staat perfect hier en als je het niet zou weten zou je denken dat die hier al jaren stond! echt grappig met een perfect uitzicht over een baai van wellington. Via de weg en een kleine trap omhoog kom je op de beneden verdieping waar een keukentje, eetgelegenheid en douche en toilet is. Een verdieping hoger is de slaapkamer met 4 raampjes en elk raampje heeft een schilderij achtig uitzicht. echt geweldig. Via de 2e inwendige trap kom je dan bij het bovenste kamertje waar niets meer staat dan een bankje en salontafeltje met uitzicht over de baai. Echt schitterend en heel apart! Bij de bovenste verdieping kan je via openslaande deuren nog naar buiten om nog beter van het uitzicht te kunnen genieten.
Na het eten hebben we nog nagenoten van de ondergaande zon en daarna lekker geslapen op de electrische dekens :) In de ochtend stond alles klaar om een uitgebreid ontbijt te maken en rond een uur of 12 smiddags zijn we richting Wanganui gereden. Onderweg was het behoorlijk drukker dan op het Zuider Eiland en zoals bekend was het eerste stuk ook weinig te zien. Smiddags hebben we een stadswandeling in het leuke stadje Wanganui gemaakt en aan het eind van de middag daar een camping gezocht. Op de camping snel gegeten en aldaar een private spa genomen om even heerlijk te relaxen. De spa was omgerekend 7,5 euro dus daar kun je dat niet voor laten. Nu nog even de foto's en verhaaltjes schrijven en morgen reizen we af richting Dawson Falls in Mount Egmont Nat Park.
Hoiiiii,
Wat een geweldige fotoos weer ;).
Wel weer wat anders je gaat nu weer de bewoonde wereld in.
Wat een ervaring in een schattig vuurtorentje slapen, hij ziet er echt lief uit.
Dikke kus en we volgen jullie op de voet....
XXXX Colin
klinkt weer super! Live life to the max!
cool in een vuurtoren!
Wat 'n belevenis weer, waanzinnig!!!
Gelukkig zijn jullie niet ziek geworden op de ferry.
Wel even totaal iets anders....de bewoonde wereld, daarna in een vuurtoren slapen......nice!!!!
Geniet maar!!!
Even een kort berichtje uit Kirgystan: mooie foto's weer en leuke reisverhalen. Als ik thuis ben ga ik al jullie avonturen lezen en alle foto's bekijken.
Hier alles goed. Een geweldigl and. Helaas zit mijn vakantie er bijna op. Genieten jullie nog lekker van de laatste weken ! Tot mails.
Groeten.