Nog 3 weken te gaan!
Eindelijk begint het dan nu dichtbij te komen. De voorbereidingen zijn in volle gang en we hebben nog 3 weken om ons voor te bereiden op onze reis naar Nieuw Zeeland.
Maandag 29 september zullen we per KLM eerst naar Shanghai reizen (10 uur vliegen),vanwaar we met een wachttijd van 6 uur zullen doorreizen naar Auckland in Nieuw zeeland (12 uur vliegen) daar aangekomen moeten we nog 2 uur wachten voor we kunnen overstappen naar onze eindbestemming Christchurch(2 uur vliegen) We hebben bewust gekozen om direct door te reizen en geen stop-over te maken zodat we meer tijd in Nieuw Zeeland hebben.
Bij het vliegveld in Christchurch is het verhuur station van United Campervans waar we deze camper hebben gereserveerd. In Christchurch zullen we vervolgens eerst even moeten aclimatiseren en bij komen van de reis die ongeveer 32 uur heeft geduurd. Je mag in Nieuw Zeeland overal met de camper staan behalve langs de snelwegen. Toch zullen we ook met regelmaat op campings moeten staan vanwege electra, afvalwater etc.
Op de kaart hebben we de gehele route met bijbehorende highlights al uitgestippelt. We hebben dit thuis allemaal grondig uitgezocht en uitgestippelt dmv internet en diverse reisgidsen. De bedoeling is om in de 6 weken zoveel mogelijk van het land te kunnen zien, maar we willen naast het vele rijden (in totaal rond de 6000 KM) natuurlijk ook genieten. We kijken er naar uit om dit aantal kilometers te gaan maken, we zien er wel tegen op om aan de linkerkant van de weg te rijden (het stuur zit rechts!) Het schijnt te wennen na een paar dagen maar dat zullen we moeten ondervinden. Vlak voor de vakantie ging onze telefoon met navigatie systeem kapot maar gelukkig hebben we met dank aan Jeffrey een alternatief in bruikleen.
Onze TODO wensenlijst is natuurlijk weer veel te lang en ver over ons budget maar we willen absoluut een aantal dingen gaan doen. Walvissen kijken, Zwemmen met dolfijnen, lange wandeltochten over gletsers en vulkanen zijn in ieder geval een paar hoogte punten welke we zullen gaan doen. Er is gewon TE veel te doen en te zien in Nieuw Zeeland. Hier een top 100 Lijst!
We zullen ook proberen om tijdens de reis dagelijks onze reisverslagen en reisfoto's te updaten zodat jullie ons kunnen volgen.
nou ben erg benieuwd naar jullie reisverslag en foto's en natuurlijk naar jullie ervaringen.
Vroeg me wel even af hoe je het nu gaat doen met je medicijnen ??
Klinkt allemaal wel erg aantrekkelijk.........zal jullie missen !! rij voorzichtig JA !!
Medicatie is geregeld. We hebben een koeltas gevonden wat gemaakt is om insuline lang te koelen. Dit werkt op Gel en garandeerd een veilige temperatuur voor 48 uur bij een buiten temperatuur van 36 graden!!
Voorzichtig rijden doen we niet aan!! We hebben goede verzekering zonder eigen risico!
Zeker een goed verhaal!
Geniet er van! Dit gaat vast en zeker een top reis worden!
Nou heel veel plezier en heel veel succes met jullie super reis.En ik ga jullie verhalen zeker volgen.
ps:Zoeken jullie nog een chauffeur? ;P
Ik vind het allemaal heel erg bizar wat jullie gaan doen
en het lijkt me ook een hele mooie ervaring.
Ik wil zeker op de hoogte gehouden worden laat de foto's en het verhaal maar komen.
Ik wens jullie in ieder geval een mooie en goede reis Misschien een beetje overbodig maar doe een beetje voorzichtig we willen jullie weer heel en een beetje uitgerust terug zien!!
Ja het komt echt heel dicht bij. Iets waar je maanden naar uit heb gekeken.Geniet er lekker van. Wij willen zeker op de hoogte gehouden worden.
Kus Sonja
Spannend hoor!!! Straks zijn jullie in een heel ander werelddeel, raar idee! Spreken we nog even af voordat jullie weggaan? Deze week twee jarigen ,misschien volgende week? LIefs van ons allen!
Tja.....wat kun je hier nog aan toe voegen,
geweldig natuurlijk, zo"n reis.
Jammer dat ik net te laat ben
......... uuuuuuh, om aan te bieden, om mee te gaan natuurlijk, yeeeeeeeeh!!!!!
Ik vind dit zo leuk voor jullie, de reis, "n foto van de kat op "n koffie-mok........wat wil een mens nog meer?
Rest mij nog te zeggen....heeeeeel veel fun voor bijde.
Wat leuk dat wij digitaal mee mogen reizen met jullie grote avontuur down under!
Als ik jullie reisroute bekijkt dan slaan jullie volgens mij geen enkel gehucht over...jullie zullen nog ogen tekort komen!
Veel plezier toegewenst door de buurtjes
Spannend spannend!
Vergeet niet om een verloopstekker te kopen (voor het opladen van accu's e.d. in de camper). Wellicht heb je daar zelf al aan gedacht...
Een reis waar de meeste van ons alleen van kunnen dromen gaan jullie nu echt maken. Ik ga jullie reisverslag zeker volgen. Geniet ervan jullie verdienen het.
groetjes,
Ãngelique
Hoi,
Wat een mooie reis hebben jullie in het vooruitzicht. En wat een kilometers en plannen. Jullie gaan gewoon héél Nieuw Zeeland zien, als ik het kaartje bekijk. Geweldig. Ik ben benieuwd naar de foto's en verhalen die dat oplevert.
Heel veel plezier en goede reis.
Eelco
Aftellen maar!!! Ik ben benieuwd naar de foto's :)
Lieve Ron en Arianne,
Eindelijk, het is bijna zover. Nog maar 14 nachtjes slapen...... En het is jullie echt heel erg gegund !!!! Lekker genieten, veel mooie dingen zien en lekker knus samen in de camper met de nederlandse piratennummers....
Ik zie het al helemaal voor me.
We zien elkaar nog !
Groeten,
Claudia
2 weekjes nog...vanuit Eelde een supervakantie toegewenst!
Grt, i.
Hallo-tjes!!!!
O...My...God!!!!! Nog maar "n paar nachtjes slapen, en dan.... I know, here we go!!!!
Ik kan wel janken, Ron gaat weg....JAK, JAK, uuuuuh.....
ik bedoel natuurlijk, heeeeeerlijk voor je, en voor je verloofde.
Het is jullie zo gegunt, hmmmmm enjoy your holiday!!!
He over week zitten jullie nu in het vliegtuig!!! Een heerlijk gevoel he.Dan ben ik m`n koffers al bijna aan het pakken voor de terug reis.Geniet er maar van.
Kus Sonja
Hay,
Nog effies en dan is het zover ik vind het erg leuk voor jullie.
Ben ook echt niet jaloers of zo..... grrrrrr.
Maar maak er wat van en over donja hoeven jullie je ook geen zorgen te maken komt allemaal goed.
Dikke(dunne) kus
Colin
Nog maar 5 dagen en dan begint het avontuur! Ik zal het zeker volgen!
jullie gaan een heel avontuur tegemoet daar aan de andere kant van de aarde er is daar zo veel te zien dat wij zeker jullie reisverhaal zullen volgen veel plezier en een hele fijne vakantie
Hier ook nog een berichtje van mij, lekker hoor dat jullie bijna gaan. Heel veel plezier en geniet ervan
Hoi Ron en Arianne,
Nog een weekend te gaan en dan is het eindelijk zover. De droomreis gaat beginnen.
Heel veel reisplezier en geniet ervan!!!!!
Arita
Ja, ja, lekker uitsloverig allermaal. Nog een paar nachtjes en dan is het genieten geblazen voor jullie. Wij zijn niet jaloers of zo hoor, maar heb je nog een plekje in je koffer over??? Kunnen wij stiekem mee. hahahaha
Geniet van deze reis en kom maar op met je sterke verhalen!!!!
Liefs en groetjes van ons
GERARD EN JOKE EN ANNEMIEKE
Is er geen plek meer in jullie koffers voor ons drietjes, neem dan een KIWI, KEA en een pakje BOLISSEN mee uit ZEELAND.
Heeeeeel veeeeeel plezier een goede reis en denk erom GEZOND TERUG!!!!
G O E D E R E I S!!!!!!!!!!!
Hallo Ron en Arianne,
Wel goed eten onderweg, hè!
Niet je ogen al de kost geven. ( grapje)
Veel plezier,
De buurtjes
Hallo Allemaal!
Bedankt voor alle leuke reacties!!!!
We zijn er klaar voor...alles is ingepakt en nog 1 nachtje slapen :)
Hopelijk kunnen we jullie asap berichten met ons eerste reisverhaal en foto's..
Tot over 6 weken!!!
Ron en Arianne
Zègh, willen jullie die grootste koffer even opendoen? Ik heb een plekje gevonden, alleen krijg ik nu zo moeilijk adem!
Stiekem ben ik lekker met jullie meegereisd!
xxx
PS Genieten!!!!
hoi Ron en Arianne,
natuurlijk zijn wij veeeeeel te laat met jullie een helehelehele geweldige vakantie toe te wensen.
Maar desalnietemin is het niet minder gemeent / gemeend !
groetjes en kan niet wachten op de eerste verhalen.
doei
Truida
wtf zijn jullie populair ofzo?! zoveel reacties hadden wij niet :)
Beste Ron en Arianne,
Ik wil volgend jaar ook een reis naar Nieuw Zeeland maken met mijn partner. Ik heb een onbescheiden maar belangrijke vraag, misschien wil je hem wel beantwoorden. Als je 6 weken gaat met een camper hoeveel ben je dan ongeveer kwijt voor 2 personen? Ik bedoel vlucht, camper en alles.
Groet Wil.