Ron & Arianne - Nieuw Zeeland 2008

Dag 36 : Russel - Zwemmen met dolfijnen

Vanmiddag zouden we gaan zwemmen met dolfijnen, wat voor ons allebei een grote wens was om deze vakantie te doen. Het weer begon redelijk op te knappen dus we hadden goede hoop dat het vandaag mee zou zitten.
In de camper hadden we ons al voorbereid en onze zwemspullen onder de kleding aangedaan. We moesten 10 minuten lopen van onze campingplek naar de werf. Onderweg begonnen we het ergste al te vrezen want er kwam een behoorlijke wind opzetten.

Eenmaal op de werf waren we verrast toen er een relatief kleine boot met daarop maar 4 mensen kwam aanzetten. Een koreaans pas getrouwd stelletje en een duits stel. De boot had 2 man crew en ze vertelde ons dat vanwege de harde wind we 80% kans hadden om geen dolfijnen te zien en dat zwemmen met die beesten vanwege het weer al haast niet te doen zou zijn. De boot had eerst in het plaatsje Paihia deze mensen opgepikt en daar waren een aantal mensen die dit tripje hadden afgezegd omdat de kans om met dolfijnen te zwemmen zo goed als nihil was.

SHIT, BALEN, BALEN en nog eens BALEN! Maargoed, we hadden niets anders te doen en besloten het risico maar te nemen en erop hopen dat we in iedergeval dolfijnen zouden zien! Onderweg waren we al snel overtuigd dat het inderdaad vrij ruig weer was en dat de kansen behoorlijk klein waren.

Ineens gebeurde het dan toch! In een beschutte baai was een groep bottlenose dolfijnen (de bekende flipper dolfijnen) gespot waar we heen zouden varen. De condities waren in deze baai perfect om te zwemmen, echter dat was verboden omdat er bij deze groep 2 jonge dolfijnen van minder dan een jaar oud zwommen! WEER SHIT maar enorm blij om de beesten te zien!! Wat indrukwekkend om deze flippers in het wild voor, onder en rond de boot van dichtbij te mogen aanschouwen! ECHT HELEMAAL GEWELDIG GEWOON!! De beesten waren in een goede bui en de jonge dolfijnen kwamen behoorlijk speels over. Na een half uurtje deze groep te hebben gevolgd zouden we de beschutte baai verlaten en op zoek gaan naar andere dolfijnen.

Op openwater kwamen we er al snel weer een paar tegen en dit keer besloot de bemanning om het erop te wagen en ons te laten zwemmen. De 2 andere stelen hadden niet de intentie om te zwemmen en waren alleen om de beesten te bekijken en ons werd gevraagd of we redelijk konden zwemmen want dat was wel vereist op deze ruige zee. Wij vonden de zee zo op het oog nog al meevallen dus we hoefden niet snel na te denken of we wilde zwemmen. NATUURLIJK WILDE WE DAT!!! Heel snel hadden we ons omgekleed en hadden we de wetsuits, flippers en snorkels aan om het water in te duiken. De bemanning zou ons vanaf het bootje aanwijzingen geven waar de dolfijnen waren zodat wij ze konden volgen in het water. Het water was niet echt koud toen we erin gingen maar het viel zo ongelooflijk tegen om te zwemmen in de toch wel ruige zee!! :) We konden erg dicht bij de dolfijnen komen vanwege de aanwijzingen van de crew en je kon de 3 meter lange beesten zo goed als aanraken. Ze zwommen echt om je heen en je kon gewoon voelen dat de beesten zich ervan bewust waren dat wij daar een beetje lagen rond te dobberen! Het was echt helemaal geweldig! Super gewoon. Maar na een klein kwartiertje waren we behoorlijk uitgeput van de sterke stroming en konden niet anders dan terug proberen te zwemmen naar de boot. Dat is uiteindelijk net gelukt dus de ervaring was kort maar oh zo krachtig en om nooit te vergeten!

We werden al snel aan boord gehaald en konden ons het eerstvolgende eilandje even omkleden en douchen zodat we snel weer op temperatuur waren. De duitsers en koreanen (beide in bezit van goede camera's) hebben foto's gemaakt van onze zwempartij en deze worden na de vakantie gemailt, dus daar volgt nog een kleine update van.

Bij terugkomst hebben we het gevierd met een lekker diner en hebben met een goed gevoel de dag kunnen afsluiten! Heerlijk!

Laurens

klasse!

Hanneke

Helemaal fantastisch lijkt me dat. Vera en Irene hebben een keer in Portugal gezwommen met dolfijnen, maar dat was in een groot zwembad. Maar zo in de vrije natuur, super!! Het lijkt me inderdaad onvergetelijk. Geniet nog hè!!

Eric W.

Prachtig!
En wat een afwisseling van stemmingen toch weer. :-)

Emily

Helemaal geweldig voor jullie, dat gevoel moet wel overweldigend zijn geweest, je voelt het bijna zelf, al is het alleen maar aan de manier waarop je het schrijft.......... It was a perfect day!!!

Coby

Geweldig Ron en Arianne dat jullie wens om te zwemmen met dolfijnen is uitgekomen. Verder geniet ik erg van jullie verhalen en foto's. Maar eerlijk is eerlijk ook wel lekker dat jullie straks weer biij ons zijn.