Ron & Arianne - Nieuw Zeeland 2008

Dag 22 : Afscheid van het Zuider Eiland!

Vandaag begonnen we vol goede moed en hadden weer een mooie dag op de planning staan. We stonden vanochtend iets later op dan normaal omdat het buiten echt hard regende. Na een relaxt ontbijt zijn we richting Takaka gereden om daar het helderste water buiten antartca te bekijken bij Pupu springs. We hadden een beetje hoop dat het wel op zou klaren maar bij aankomst regende het alleen nog maar harder. En tja..dan zie je daar weinig van! We kregen wel goede indruk van de springs en hoe fraai het moet zijn bij mooi weer. Maar goed, het was niet voor ons bestemd vandaag. Het was zelfs te slecht weer om foto's te maken!

We zouden dan maar doorrijden naar het Nelon Public Hospital waar ik mijn medicatie zou proberen te laten zetten. We werden daar doorverwezen naar een 'Duty-Doctor' om de hoek en alles is gelukt. Omgerekend waren we 10 euro kwijt :) We hadden wel het idee dat mijn medicatie niet meer optimaal was na de lange reis vanuit nederland, maar we zullen het ermee moeten doen. Inmiddels regende het alsmaar harder en harder en besloten we om via de Queen Charlotte Drive richting Picton te gaan. Normaal een hele mooie route maar het zicht was echt slecht ivm het alsmaar slechter wordende weer! Ook hier geen foto's...echt balen!

Uiteindelijk zijn we in Picton beland waar we nu werkelijk bijna wegdrijven! Gelukkig hebben we even tijd om de reisverhalen bij te werken en we hebben voor morgenochtend de ferry geboekt om over te steken naar het Noorder Eiland. We hebben er nog even aan gedacht om nog even hier te blijven en te wachten op mooier weer maar de weersverwachtingen voorspellen niet veel goeds!

Afgelopen 3 weken zijn ons heel goed bevallen en we hebben meer ervaringen opgedaan dan we hadden verwacht. We zijn blij dat we net buiten het drukke seizoen zijn want in het hoogseizoen is het 1 grote camperstoet hebben we gehoord. Nu was er rust, rust en nog een rust. Echt perfect en precies wat we zoeken! We willen iedereen bedanken die ons de afgelopen weken gevolgd hebben en we hopen dat we de resterende drie weken dit zo kunnen volhouden. Het valt niet mee om de foto's dagelijks te sorteren en de reisverhalen te updaten. We doen dit ook voor onszelf zodat we op een later tijdstip alles nog eens kunnen nabeleven. We doen zoveel indrukken op en we zien zo veel! Maar we vinden het erg leuk dat mensen ons volgen en reageren op deze weblog! We kunnen niet zo zeggen wat nou het absolute hoogtepunt van het zuidereiland was want deze hele reis is tot nu toe 1 groot hoogtepunt.

Voor morgen hopen we op beter weer zodat we kunnen genieten van 1 van de mooiste ferry tochten van de wereld en hopelijk kunnen we snel weer wat foto's plaatsen want zo'n trieste foto-loze dag als vandaag is ook niet alles.

Laurens

Okay, door naar het noordereiland met zon! Verhalen en foto's zijn geniaal tot nu toe :)

Eric W.

En jullie bedankt voor de foto's en verhalen van het zuidelijke deel.
Goede reis op het noordelijke deel!

emily

Hey kids,
Ik heb nog nooit zoooo vaak en lang achter mijn PC gezeten, echt niet, maar ik vind het allemaal zo geweldig, de verhalen, de foto"s... het laat me ook niet los als ik alles gelezen en gezien heb.
Petje af zeggen ze op z"n Hollands toch?
Vreselijk veel plezier op het Noordereiland, ik kijk uit naar het vervolg. En...... thanks, dat ik er "n beetje deel van uit mag maken, zeg ik dit goed?
xxx

Patricia

Wat een geweldige reis! Ik ben zeer benieuwd naar het tweede deel van jullie ongelooflijke reis...