Dag 20 : Punakaiki & Cape Foulwind
Na de fantastische gletsjer ervaring van gisteren, was het vandaag tijd om even wat kilometers te maken.
We zouden direct naar de Pancake Rocks van Punakaiki rijden maar onderweg was er weer genoeg moois te zien langs de kustlijn wat voor de nodige vertraging zorgde :)
Bij Punakaiki hebben we onze ogen uitgekeken naar de fraai gevormde Pancake rocks. Raar hoe deze lagen steen in de loop der jaren zijn gevormd en nog vreemder is dat dit alleen op deze plek voor komt. Onder deze rotsen heeft de zee een heel gangenstelsel gemaak en bij hoogtij spuit het water dan ook meters de lucht in.
Na dit rare natuurverschijnsel was Cape Foulwind aan de beurt, waar een permanente kolonie pelsrobben te zien is. Net voor de kust liggen een aantal rotsen waar de beesten op liggen en vanaf de klif erboven heb je hier perfect uitzicht op. We hadden op de heen weg al geluk en een pelsrob op het strand gezien en verderop werden we getrakteerd op een kolonie van ongeveer 30 pelsrobben. Er waren wat jongen aan het zogen en ook dat was weer leuk meegenomen!
Het was inmiddels al weer drie uur geworden en we moesten nog 300 km rijden! :) We zijn richting het noorden vetrokken en onderweg bleef het landschap maar veranderen. De zon brak ook nog even door op deze grauwe (maar wel droge) dag, dus alles kleurde weer prachtig in de avondzon.
Net voor het donker zijn we aangekomen in Motueka waar we eerst nog een MacDonald hebben meegepakt voor we naar de volgende camping zijn gereden.
Voor morgen hebben we nog niets geboekt maar we proberen een track in het Abel Tasman NP te gaan lopen waar je je kan laten afzetten met watertaxi's. Alles hangt nu even af van het weer maar de verwachtingen zijn goed!
ok!
Mooie kustroute. Mooie foto's!