Dag 14 : Doubtful Sound
Vanochtend zijn we vertrokken voor ons boottochtje naar Doubtful Sound. De fjorden in dit gebied zijn niet op dezelfde manier ontstaan zols in bijv Noorwegen en daarom heten het sounds ipv fjorden. Voor een leek als ons zie je verder weinig verschil! :)
Het weer begon al vrij regenachtig en we moesten eerst nog 20 KM terugrijden naar lake Manapouri vanwaar onze boot zou vertrekken.
Het was een georganiseerd tripje en dat is best wel even wennen als je zo 14 dagen alles zelf hebt geregeld. We hadden het idee dat we op een bejaarde reisje langs de rijn waren beland!
Dat mocht de pret niet drukken want het zou ons tenslotte om de mooie plaatjes gaan. Alles is op zo'n moment eigenlijk een beetje afhankelijk van het weer en elk weer type heeft zijn voor en nadelen. Als je in het fjordland bent dan weet je dat je in een van de natste gebieden van de wereld bent en dus was op deze dag ook de regen onvermijdelijk. Sterker nog het zag er behoorlijk beroerd uit met vrij weinig zicht!
Om bij de sound te komen moesten we eerst met de boot Lake Manapouri over en vervolgens een half uurtje per bus om daar verder te gaan op een andere boot. Het kost even wat tijd maar dan zit je ook echt ver van de bewoonde wereld vandaan! Er is daar gewoon niets of niemand aanwezig en de natuur is er echt prachtig.
Ondanks de constante regen konden we ons prima vermaken met de prachtige natuur. Het was behoorlijk lastig om foto's te maken met al die regen en wind maar we hebben toch wat leuke plaatjes kunnen schieten. Aan de ene kant is het fraai als het mooi weer is, maar aan de andere kant zie je in de regen ook wel een uniek iets. Tijdens zware regenval verschijnen er in no-time echt duizenden watervallen die van de bergen naar beneden de sound in gaan en dat is niet overdreven! Het was echt prachtig om te zien. De tocht duurde in totaal 8 uur en op de terugweg konden we ook nog een kijkje nemen in de grootste waterkrachtcentrale van het zuidelijk halfrond! De machinekamer konden we bereiken via een 200 meter lange tunnel waar de bus gewoon in kon rijden. Een enorme machinekamer kon vervolgens bezichtigd worden maar je zag niet meer dan de bovenkanten van 7 stuks 20 meter hoge turbine motoren.
Bij terugkomst hebben we ons weer behoorlijk vol zitten stampen in een lokaal restaurantje dus dat was weer een prima afsluiter van deze regenachtige dag.
Morgen gaan we met de auto richting Milford Sound (de bekendste van Nieuw Zeeland) waar we een overnight cruise zullen maken. We hopen uiteraard op mooi weer maarja niets is zeker hier! :)
Wij werden daar gek van de sandflies, maar dat zal ws ook voordeel van regen zijn dat je die niet hebt? :)
Op naar Milford..overnight cruise... toe maar!
Sandflies zijn een door het hele jaar heen drama geloof ik :((
Milford ROELDE!!! asap verhaal en foto's posten!
ja nu maar ff? :)
Net terug!! ff alles uitzoeken en verhaaltje schrijven! Net de Luge gedaan in queenstown bovenaan bij de gondel...dat suckte! :)
Jammer van het regenachtige weer, maar blijft nog steeds indrukwekkend.