Dag 9 : Mouraki Boulders & Dunedin
Vannochtend zijn we redelijk op tijd vertrokken richting Dunedin. De Planning was om onderweg de Mouraki Boulders en de stad Dunedin aan te doen en vervolgens een camping / overnachtplaats te vinden op Otago Peninsula.
Onderweg van Kurow was de weg vlak en redelijk saai. Het weer was redelijk en we hadden alleen wat last van wat kleine windstoten. Mouraki Hadden we al vrij snel gevonden en zoals met alles was ook hier een Visitors Centre omheen gebouwd! :)
De Mouraki Boulders zijn hele aparte ronde keien die midden op het strand bij het plaatsje Mouraki liggen. De keien zijn ontstaan diep in de grond waar rond fossiele resten een soort natuurlijke cementlaag omheen is gekomen. Door erosie van de kustlijn zijn de stenen achtergebleven op het strand.
Het was vrij apart om die ronde keien zo op het strand te zien liggen. Echt heel raar...kilometers mooi zandstrand waar niets ligt en dan ineens een stukje met grote ronde bolvormige keien! Na bezichtiging hebben we nog even een bakkie koffie gedronken voor we zijn door gereden richting Dunedin.
Dunedin is de op 1 na grootste stad van het zuidereiland en volgens de boeken is er van alles en nog wat te vinden aan historische gebouwen. We hebben de campervan midden in de stad geparkeerd om vervolgens een stads wandeling te maken.
We merken dat het bezoeken van steden niet echt 'ons' ding is. We vonden er allebei niet heel veel aan en de historische gebouwen konden ons niet heel erg boeien. Maarjah...het hoort erbij dus we hebben het gedaan! :)
We zijn na de stadsrit doorgereden naar Otaga Peninsula, een mooi schiereilandje net onder Dunedin waar de uitzichten onderweg weer adembenemend waren. Nadat we ons gesettled hadden op onze volgende camping hebben we vrij uitgebreid gedineerd in een leuk oud en gezellig restaurantje.
Na die eerste week met alleen campervoer hebben we nu even net iets te zwaar getafeld. Gelukkig konden we ons eten laten zakken opeen bankje bij de haven waar we de zon hebben zien ondergaan......
Tot morgen!
Keigoed verhaal!