Ron & Arianne - Nieuw Zeeland 2008

Dag 3 : Akaroa

Inmiddels is de derde dag aangebroken en voor vandaag hebben we een dagje Akaroa in de planning staan.

Akaroa is een leuk klein stadje op het schiereiland Peninsula Banks.
De weg er naar toe is een perfecte training voor ons omdat we nog nooit in de bergen hebben gereden, laat staan in een camper waar je dan ook nog eens links moet rijden.

Vol goede moed moesten zouden we vertrekken maar we moesten eerst nog langs het camper depot vanwege wat kleine technische mankementen aan de camper. De Waterslang van de afvalwatertank lekte en de vers water dop sloot niet goed. Ook ging er een deurtje bij elke bocht open. Niet echt handig dus !!! Na een uurtje was alles weer helemaal in orde (goede service) en konden we wat verlaat op weg.

Het weer zag er veelbelovend uit en de rit naar Akaroa ging eigenlijk best soepel :) Het was alleen even wennen in de haarspeld bochten maar voor elke bocht staat een reeele advies snelheid wat het rijden toch weer net een stukje makkelijker maakt!

Onderweg hebben we genoten van mooie uitzichten en ook in akaroa was genoeg te zien. Veel typisch gebouwde huizen en een leuke sfeer. Na een wandeling te hebben gemaakt in het steeds mooier worden weer. Uiteindelijk hebben we nog een hapje gegeten en gedronken op een terrasje en Zijn we weer richting de camping in christchurch gereden.

Aldaar hebben we onze camper even voorbereid op de komende dagen (Water gevuld, Benzine afgetankt en de was gedaan)

Voor morgen staat het stadje kaikoura in de planning waar we om 13:15 op een boot stappen om walvissen te gaan kijken. Hopelijk zit het weer dan weer een beetje mee!

Voor nu welterusten en tot snel!

Sebastiaan

Heel avontuur zo met de camper door de bergen, mooi dat het goed gegaan is. Leuke foto's, mooi uitzichten daar!

Ruud

Ik vroeg me af Ron, is de bestekbak in de camper ook netjes geordend?

alwin en chantal

gelukkig dat het meeviel , is niet niks zo rijden in de bergen en dan ook nog is met een auto waar je links zit met het stuur.