Ron & Arianne - Nieuw Zeeland 2008

Dag 34 : Coromandel - Cathedral Cove

Voor vandaag stond een stuk van Het gebied Coromandel op de planning en vannochtend zijn we dan ook redelijk op tijd vertrokken vanuit Wahia Beach.

Het weer zat niet echt mee en het was een behoorlijke grauwe grijze dag. We besloten Hot Water Beach over te slaan omdat het niet echt strand weer was. Je kan hier normaal heerlijk zwemmen in zee en naar zeggen kun je op het strand een kuil graven waarna er heet water naar boven komt! Dat is apart maar vooral leuk bij strandweer, dus besloten we door te rijden richting Cathedral Cove.
Cathedral Cove is een soort koepel in een rots op een verlaten strandje waar je bij laagwater onderdoor kan lopen. Bij hoog tij stroomt het vol water. De weg vanaf Wahia Beach viel behoorlijk tegen en we maakten relatief weinig kilometers in veel tijd! We waren dan ook pas na de middag bij Cathedral Cove aangekomen en we moesten nog 2 uur lopen voor we er waren. De wandeling erheen viel behoorlijk zwaar en dan blijkt het maar weer dat we in vrij slechte conditie verkeren :) De wandeling was echt behoorlijk zwaar, maar zeker de moeite waard. De boeken hadden niet overdreven want het zag er echt mooi uit! Enige jammere voor de foto's is het ontbreken van de blauwe lucht maar het was droog dus we mochten niet klagen! Na een uurtje te hebben genoten was het tijd om de wandeling voor de terugweg weer in te zetten want we moesten nog een stukje rijden. We zijn uiteindelijk maar doorgereden tot de plaats Coromandel waar we een camping met dit keer een fatsoenlijke internet verbinding hebben gezocht! S'avonds hebben we nog even een klein restaurantje meegepakt en een leuke strandwandeling gemaakt.

Morgen hopen we natuurlijk op wat beter weer en gaan we nog een stuk van Coromandel bekijken want de omgeving is echt mooi hier. We zullen daarna door proberen te rijden tot voorbij Auckland om zo Bay of Islands ook nog mee te pakken, maar het lijkt erop dat we net iets tijd tekort gaan komen.

Laurens

Keep it up!

Claudia

Super foto's weer. Staan ze er al allemaal op ? Of komen er nog meer ?

Ron en Arianne

Et lijkt nu gefixt! thx Joni! :)

Eric W.

Toch leuk dagje lijkt me.
Maar beter weer toegewenst!