Dat was het dan :(
We zijn al weer bijna een weekje thuis en we hadden beloofd om nog een laatste reisverhaal te maken dus bij deze!
Het laatste bericht was vanuit Auckland waar we net terug waren van een fantastisch diner vanuit de skytower. We hadden ontbijt op de kamer gereserveerd voor de volgende dag en dit werd keurig op tijd bezorgd! Wat slaperig hebben we deze laatste ochtend van het ontbijt genoten en we moesten haast gaan maken om terug te gaan naar onze camper want we moesten alles nog inpakken en de camper nog opruimen om deze weer schoon in te leveren! Na een taxirit van een minuut of 20 waren we rond een uur of 10 weer terug op de camping en hebben daar als een speer alles ingepakt en opgeruimd! Om 12 uur waren we klaar met alles en daar zit je dan....zucht...
We moesten de camper voor half 5 inleveren en we zouden om half 8 vliegen, maar omdat we toch al klaar waren besloten we om 2 uur richting camperdepot te gaan. Na een kwartiertje rijden waren we daar en was het dan zover...snik..we moesten afscheid nemen van onze fiat ducato met nummerbord DLU127!! Dat was wel even slikken want we hebben er met veel plezier en zonder problemen mee gereden. De vrouw die de camper controleerde en innam kwam even later terug en zei dat ze verbaasd was over het aantal kilometers wat we hadden afgelegd!! Normaal gesproken rijden mensen zo'n 4 a 5 duizend kilometer in 6 weken, echter wij hadden het gepresteerd om bijna 7500 kilometer te rijden!!! Als we de laatste tocht naar Cape Reinga ook zelf hadden gereden hadden we de 8000 gehaald en het was dus maar goed dat we een all-in pakket hebben afgesloten met onberkt aantal kilometers! Dat gold ook voor het verzekerings pakket want de schade aan de fietsen was ook geen probleem! Alles was dus dik in orde en in no-time werden we door het verhuurbedrijf naar het vliegveld gebracht waar we rond een uur of 3 aankwamen...tja...en dan moet je wachten tot half 8 :(
Uiteindelijk hebben we wat gegeten en ons laatste geld uitgegeven en we hadden gelukkig geen vertraging. De vliegreis viel behoorlijk tegen en duurde iets langer dan 12 uur omdat we bij San Francisco in de vliegtuig-file stonden! Op San Francisco viel alles mee en we waren al snel ingecheckt bij de klm voor onze 10 uur durende vervolg vlucht naar Amsterdam. Helaas hadden we op San Francisco ook nog een wachttijd van bijna 6 uur maar Arianne kon gelukkig naar buiten om te roken dus dat maakte voor haar het wachten wat aangenamer :) De vervolgvlucht ging vervolgens ook zonder vertraging en om 11 uur dinsdag ochtend stonden we dan weer in Amsterdam....het zat er op...BALEN! het eerste wat je dan weer in nederland opvalt is de drukte en het saaie grauwe weer. Balen dat het afgelopen is.
We werden bij terugkomst weer geconfronteerd met alle hectiek van hier. Zo ging ik dinsdag middag al weer naar mijn kapster Alena (ik had inmiddels een afro waar menig neger jaloers op zou worden!) en woensdagochtend zaten we alweer voor de eerste controle in het ziekenhuis, waar ook alles weer goed was.
Dan weet je verder wel hoe het gaat. Donderdag visite en nog een visite en vervolgens alle wassen wegdraaien, boodschappen doen etc etc. We zouden haast vergeten dat we op vakantie zijn geweest! Met onze kat Donja was alles goed, dankzij de prima verzorging van de afgelopen 6 weken.
Het is inmiddels zondgmiddag en Arianne moet morgen weer werken. Het zit er dus nu echt op en gaan we sparen (dagen en geld) voor een volgende bestemming. Wanneer en waarheen blijft nog even onbekend!
Nieuw Zeeland was in ieder geval helemaal TE FANTASTISCH!!! Een echte aanrader. Het was voor het eerst dat wij echt alles zelf geregeld hebben en in een land als Nieuw Zeeland kan dat ook prima. Het was ongelofelijk om zoveel verschillende dingen achter elkaar mee te maken, en elke dag was weer anders. Ik denk niet dat er een ander land op de wereld is waar je dit in deze vorm kunt ervaren. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan deze bestemming zoals het onstuimige en onvoorspelbare weer. We hebben ons hierop goed voorbereid maar het blijft jammer als er bepaalde dingen niet kunnen doorgaan vanwege het weer. Aan de andere kant hebben wij er ook voor gekozen om net buiten het seizoen te gaan wat weer als voordeel heeft dat je weinig toeristen tegenkomt. Dus tja...het is moeilijk om te zeggen wat nu de beste periode is om daarheen te gaan...Wij hebben voor ons gevoel de juiste keuze daarin gemaakt in ieder geval!
We zijn blij dat we dit hebben mogen ervaren en hopen dat we de thuisblijvers een goede indruk hebben kunnen geven van onze ervaringen. We willen iedereen dan ook bedanken voor het volgen van onze reislog. We heben het in eerste instantie voor onszelf gedaan maar het is toch leuker als mensen uitkijken naar de volgende verhalen! We vonden wel dat we na de 6 weken er eigenlijk nog niet klaar mee waren en dat geeft aan dat we eigenlijk tijd te kort kwamen. We kunnen niet een specifiek hoogtepunt opnoemen omdat alles eigenlijk 1 groot doorlopend hoogtepunt was! We hebben dan ook nogeen laatste selectie gemaakt van alle foto's en zetten dezeals afsluiter online.Ik denk dat de afwisseling van het landschap toch wel het meest indrukwekkend was, maar natuurlijk maken dingen zoals de gletsjer heli hike, De wandeling op White Island, de walvissen en het zwemen met dolfijnen het allemaal nog veel indrukwekkender!
Eindconclusie : Nieuw Zeeland - Een dikke 10 PLUS!
Je kunt wel aan jullie zien dat jullie echt heeeeellll erg hebben genoten van de reis !! Jullie zien er echt goed en blij uit !!!
Fantastisch dat alles zo goed verlopen is en inderdaad BALEN dat het alweer voorbij is. Ik kan het me helemaal voorstellen. Daar was je even los van alles ook van je ziek zijn en hier is alles weer als vanouds. Maar goed dat jullie jezelf een nieuw reisdoel gesteld hebben dan heb je weer iets om voor te GAAN!!
Dikke Kus Hanneke
gewelig, geweldig....geweldig.
Niet dat jullie weer thuis zijn, maar wel de afgelopen 6 weken.
We hebben erg genoten van jullie reisverslagen en ook wij vinden het jammer dat jullie daar niet meer zijn.
wordt onze inbox ook weer een stuk saaier van :-)
supermooie reis gemaakt!
Welkom terug in Nederland.
Fijn te horen dat controle positief was.
Mooie fotoselectie. Zal niet altijd even makkelijk zijn geweest.
Bedankt voor alle verhalen en foto's! Nieuw Zeeland is op mijn verlanglijst zeker naar boven geklommen.
Vergeet nu vooral niet om te nagenieten!
Het is leuk om weg te gaan maar nog leuker om terug te komen. We hebben niet echt alles in ons klein landje maar dat is wel een reden meer om dat soort leuke vakanties te maken.
En ja, onze inbox wordt wel een beetje saaie :P
Tot over paar weken..
Toch nog een reaktie van mij......
Fijn dat jullie zo'n heerlijke vakantie hebben gehad, en dat jullie weer heelhuids terug zijn.
Jij ziet er goed uit, je verloofde ongetwijfeld ook.
Ik heb genoten van je verhalen, en ook van de foto''s, maar het beste bericht is toch wel, dat het met jou goed gaat....fijn dat je er weer bent, tssssss!!!
Bedankt voor de verslagen, ben bij dat jullie genoten hebben! Nu ga ik op zoek naar de foto van je afro, Ron!